Arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt speelt een centrale rol in onze samenleving. Organisaties zijn afhankelijk van goed gekwalificeerd personeel. Door demografische ontwikkelingen ontstaan er in veel sectoren grote personeelstekorten. Er zijn te weinig jongeren met een (juiste) opleiding en vanaf 2011 verlaten veel ouderen de arbeidsmarkt. Mensen moeten doorwerken tot hun 67e maar voelen zich vaak na hun 50e afgeschreven omdat er weinig in hen wordt geïnvesteerd.

Alle zeilen moeten dus worden bijgezet om jongeren hun opleiding te laten afronden en ouderen in te zetten daar waar hun kracht ligt. Diegenen die niet op eigen kracht werk kunnen vinden moeten hulp krijgen bij het vinden van betaald werk. Een goede samenwerking tussen werkgevers, scholen, werkpleinen en de gemeentelijke instanties is essentieel om jongeren aan het werk te krijgen en ouderen met plezier aan het werk te houden.

Wat doen wij?

Pangea Groep helpt gemeenten, UWV en bedrijven bij de aanpak van arbeidsmarktvraagstukken. Met werkgevers denken wij mee over de aanpak om te voorzien in hun personeelsbehoefte. Wij helpen bij het behouden en (verder) kwalificeren van personeel zodat het bedrijf versterkt kan worden.

Zo organiseren en leiden we projecten waarbij diverse spelers op de arbeidsmarkt met elkaar samenwerken met als doel werkzoekenden te begeleiden naar werk. Ook in het opzetten en uitvoeren van arbeidsmarktprojecten voor ouderen, jongeren, allochtonen en mensen met een arbeidshandicap hebben we veel expertise. Het ontwikkelen en verzorgen van trainingen is hiervan een onderdeel.

Bovendien zetten wij opleidings- en employabilityprogramma’s op voor werknemers, waarbij deelnemers hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en werkgevers hun schaarste aan goed personeel verkleinen.